magán addiktológus, függőségek kezelése

Elemek szűrése dátum szerint: május 2024

2024. május 23., csütörtök 15:29

A munkaalkoholizmus

Munkaalkoholistának (workaholic) azokat a személyeket nevezik, akik a munkán kívül nem igazán törődnek mással: elhanyagolják a társas kapcsolataikat, saját magukat és az egészségüket is, a gondolataik szinte kizárólag a munka körül forognak és irreálisan magas elvárásaik vannak magukkal és másokkal szemben.

2024. május 16., csütörtök 10:31

Szex, szerelem és a pornófüggőség

A szex- és szerelemfüggőség egy összetett jelenség, amelynek kialakulásában és lefolyásában számos tényező játszik szerepet, csak úgy, mint minden függőségnél, legyen az viselkedési vagy kémiai szerhasználat. Nagyon hasonló lefolyása van minden függőségnek az egyén életében, ezért az ebből való felépülés, a terápia is hasonló kell, hogy legyen.

2024. május 16., csütörtök 10:22

Az a makacs dohányzás

A dohányzás az emberiség történelmének része. Számos kultúrában és időszakban megjelent és amely kulturális, társadalmi és egészségügyi szempontból is sok kérdést felvetett. Kezdetben rituális, vallási és orvosi célokra használták, de később kereskedelmi és társadalmi jelentőséggel is bírt. A dohányzás története gazdag és sokszínű, amelynek során különféle formái és eszközei alakultak ki. Mára mondhatjuk, hogy a dohányzás kultúrája és eszközei teljesen átalakultak, a digitalizációval egy egészen más használat divatos, de még mindig makacsul velünk van.